Må bra genom att stressa ner

Må bra genom att stressa nerVisst blir det för mycket ibland? Vi är vana vid att göra flera saker samtidigt och hinner knappt ta en lugn stund att koppla av och bara njuta av tillvaron. Det är hög press på oss att prestera, jonglera 3-4 bollar samtidigt som vi hoppar på ett ben! Varken vår kropp eller hjärna är anpassade för dagens stress och det är viktigt att vi tar en stund för att samla tankarna och koppla av.  Jag har läst ganska mycket om ämnet och här kommer mina bästa tips:

Läsa minst en bok i månaden!

Förutom att du håller hjärnan skarp, blir mer empatisk och sover bättre så minskar även stressen. Det räcker med att läsa 6 minuter per dag för att sänka nivåerna med hela 86 procent, men jag skulle rekommendera minst 30 minuter per dag och att göra det innan läggdags. Behöver du lite extra motivation för att komma igång så är en bokcirkel perfekt. Kika på ditt närmaste bibliotek eller online efter några passande bokgrupper du kan gå med i. Det är gratis och du kommer utöka din sociala cirkel med nya och spännande människor. Gör en te, tänd en rökelse och njut av en bok redan ikväll!

Fysisk aktivitet

Spelar egentligen inte så stor roll vad du väljer så länge du är aktiv och får upp pulsen. Perfekt tillfälle att testa på nya och roliga aktiviteter. Bandy, Badminton eller Squash låter som en kul utmaning med en vän, där förloraren bjuder på lunchen? Eller en yogakurs? Om du föredrar en promenad så går det också bra men försök att gå lite snabbare när en uppförsbacke kommer för att få upp pulsen lite.

Spela spel

Det finns sjukt många roliga och avkopplande spel du kan spela på nätet, helt gratis. Ett parti schack eller domino är aldrig fel, speciellt när det finns många olika sidor som erbjuder det online. Vill man spela utan motståndare så finns det patients och hjärter, två klassiska spel som man aldrig kan tröttna på. Personligen föredrar jag slots, och det finns många sidor där ute som ger möjlighet att testa deras maskiner helt gratis. Vinner man så blir det ett fint tillskott i kassan. Såhär spelar du också i mobilen. Där hittar du även en lista på många casino som erbjuder gratis snurr för nya spelare.

Ha koll på din kost!

Och sist men inte minst; vikten av en bra kost! Vi har redan kikat på ämnet må bra genom att äta rätt så jag kommer inte skriva överdrivet mycket men att få i sig tillräckligt med vatten och näring är viktigt för en sund, stressfri och aktiv livsstils.

 

Sammanfattning

Genom att kombinera allt ovanstående så kommer du slippa bli stressad och öka din livskvalitet. Du kommer ha mer energi över när dagen är slut och även känna dig pigg och aktiv.