Må bra klyschor

må bra

Bild hämtad från Pixabay.com

Idag tänkte vi rota i klyschor som ni säkerligen redan har hört talas om. Därefter tänkte vi föra en diskussion om hurvida klyschorna stämmer eller inte.

Älska dig själv 

Den här klyschan tror jag absolut stämmer, visst måste man tycka om sig själv, och lita på sig själv. På jobbet måste man lita på att man är duktig nog – annars skulle man inte haft sin position. Som förälder måste man lita på att man gör rätt – man tar trots allt alltid beslut som man tror är det rätta för barnen. Självtillit är otroligt viktigt. Vi kan bara göra vårt bästa – det är bra nog!

Var dig själv

Var dig själv klyschan tror jag passar bäst på tonpåringar då det är otroligt viktigt att passa in. När man är äldre däremot, då är inte alls lika viktigt. Man börjar rensa bort människor som tar energi istället för att ge energi tillbaka. Tiden räcker inte heller till på samma sätt så den lediga tid man har vill man lägga på dem som verkligen betyder något, dem människorna där du faktiskt kan vara dig själv.

Ta inte åt dig

Den här klyschan är lite klurig. Visst ska man ta åt sig av konstruktiv kritik, det är något vi kan lära oss av och ger oss tilfälle att utvecklas. Feedback ser jag som något positivt. Om det blir personligt däremot, då ska man borsta av sig, upp med hakan och gå vidare.

Tro på dig själv

Nu kommer vi tillbaka till ämnet självtillit igen. Jobbar man hårt klarar man allt. Punktslut.

Se det positiva

Försök att alltid leta upp något positivt i varje situation. Du glömde plånboken hemma, men när du skulle hämta den sprang du samtidigt på en vän som du inte sett på 3 år tillbaka. Det finns något positivt i det mesta av sitautioner. Vi har rent generellt svårt för att hitta något positivt när det kommer till förändringar. Vi tycker om när allt är som det alltid varit, varför ska någon ändra på det? Vi tror alltid att en förändring kommer påverka oss negativt, när vi samtidigt mestadels kan se tillbaka och inse att förändringen ledde till något bra.

 

 

 

Inspiration hämtad från denna artikel.