Må bra med Chlorella

Upptäck japanernas mest bevarade hemlighet

I Japan bor världens friskaste folk. I Sverige blir vi allt sjukare. Kan vi lära något av våra grannar i öst? Det var när en grupp forskare bestämde sig för att undersöka vad som gör att japanerna så hälsosamma som de upptäckte Chlorella. Nu säljs den unika och välgörande sötvattensalgen över hela världen. Läs vidare för att ta reda på mer.

Vad är Chlorella?

Det finns inget folk i världen som är lika friska och lever lika länge som japanerna. Bland annat löper japanerna minst risk för både cancer, hjärt- och kärlsjukdom samt hjärnblödning. I syfte att kunna erbjuda samma livskvalitet till människor i övriga delar av världen fick en grupp forskare chansen att resa till Japan och leta efter hemligheten. Nu säljs chlorella som kosttillskott över hela världen.

Chlorella är en sötvattensalg som har funnits i flera miljarder år. Det har varit japanernas mest bevarade hemlighet – tills nu. Chlorella innehåller mest klorofyll av alla växter i världen och är en bra källa till klorofyll och enzymer. Dessutom innehåller den alla vitaminer, mineraler och aminosyror som vi människor behöver.

Hur ska jag ta chlorella?

Chlorella kan tas som kosttillskott i flytande och fast form. Vi föredrar att ta tabletter eftersom chlorella har en  väldigt stark smak som inte är speciellt god. Vår favorit hittar du genom att klicka här. Rekommenderat intag är 5-10 tabletter per dag. Något som kan vara bra att känna till är att chlorella drar till sig de tungmetaller du har i din tarmen och för med sig dem ut. På så sätt kan du avgifta din kropp genom att gå på en chlorella-kur. Tänk bara på att börja försiktigt och öka gradvis. Å andra sidan är pulvervarianten perfekt om du tänker ha den i din smoothie. Spåna in vårt recept på en lika nyttig som god smoothie.

Skön och grön smoothie:

1 stort glasFå mer info om chlorella här

2 dl mandelmjölk

1 st banan

1 st avokado

2 tsk chlorella

1 msk chiafrön

1 tsk vaniljextrakt

Mixa alla ingrediense, häll upp och njut!