Har man en barnfamilj och samtidigt ett jobb kan det ibland vara svårt att hitta tid till att sporta eller gå på gym. Därför kan det vara en bra idé att involvera familjen i en sysselsättning som passar alla åldrar, samtidigt som den ger tillfälle för alla medlemmar att umgås med varandra. Här kommer en lista med olika aktiviteter som brukar uppskattas av alla och som även ger god fysik och allmänt välmående för alla familjemedlemmar.

Frisbeegolf

Denna populära sport utövas på många ställen runtom i landet och ger hela familjen möjlighet att både tävla och ha roligt med varandra. Man går utmed en längre bana med var sin frisbee som skall kastas in i ”korgar” som är strategiskt utplacerade. Detta brukar uppskattas av ung som gammal, liksom fyrfotade medlemmar som dock gärna hämtar tillbaka frisbeen efter att den kastats.

Trädgårdsbadminton

Man kan hitta billiga badminton-set på internet som inkluderar ett mindre nät och några racketar. Dessa kan man sedan ställa upp i princip var som helst så länge det inte blåser. Badminton kan spelas både snabbt och långsamt och ger tillfälle för både skratt och motion.

Promenader med mål

Även om barn inte alltid uppskattar långa promenader så kan man sätta upp mål vid slutet av sträckan. Det kan vara allt ifrån en rolig cirkusföreställning till en picknick eller ett museibesök som intresserar alla och lär barn på ett tidigt stadium att det är riktigt trevligt att gå med sina nära och kära.

Gå på zoo

Djurparker i Sverige är ofta stora och hela familjen får därmed tillfälle att promenera längre sträckor utan att egentligen känna av det. Barnen är alldeles för intresserade och stimulerade av att se nästa djur och sedan nästa att de glömmer att de faktiskt rör på sig, vilket ger bra motion åt alla inblandade.