Små saker att må bra med

15Nyckeln till att må bra här i livet handlar inte alltid om enorma förändringar som att sluta röka eller börja springa varje morgon, utan kan lika gärna innebära små saker att förgylla tillvaron med. Det allmänna tillståndet, både fysiskt och mentalt, påverkas ofta negativt av stressen i vardagslivet, tristessen i att laga mat varenda dag, eller den utdragna vintern som aldrig tycks ta slut. Det här är saker som man inte alltid kan förändra; det Är mycket att göra hela tiden, man MÅSTE äta varje dag och man KAN INTE göra något åt vädret.

Ibland får man helt enkelt acceptera att detta är en del av livet, men med lite förändrad attityd och annan inställning kan man göra livet både roligare och lättare med några enkla metoder och prylar. Det handlar om vilja och tålamod men också att odla de intressen man redan har.

Tristessen i att vänta

Att pendla i timmar eller att stå i kö i evigheters evigheter är verkligen inget nöje, men med teknologins hjälp kan man göra något åt detta mycket enkelt. Skaffa ett par hörlurar eller öronsnäckor, ladda ner en bra ljudbok eller favoritmusiken i mobilen och ha dem alltid tillgängliga. På så sätt tycks väntetiden inte lång nog…man vill ju veta hur det går eller höra klart den där superbra låten!

Vad blir det till middag?

Sätt på bra musik och förklädet och lägg några timmar på att laga ett gäng olika maträtter på en gång. Frys dem sedan och skaffa på så sätt en samling goda rätter som bara är att värma upp. På så sätt försvinner vardags-sysslorna i ett vips, samtidigt som man får mer fritid efter jobbet på daglig basis.

Mörker, mörker

Förgyll tillvaron med att pryda kontoret och hemmet med många roliga, färggranna och vackra foton och föremål från resor, museibesök och utflykter. Genom att pryda tillvaron med dessa föremål känns vintermörkret inte lika pressande.

Leave a Comment